Nemzetközi innovációs díjat kapott a KÖZGÉP saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszere

A KÖZGÉP Zrt. folyamatvezérelt vállalatirányítási rendszere kapta a Magic Software Enterprises első alkalommal odaítélt innovációs díját. A globális cégcsoport a Magic Innovation Awarddal azt ismerte el, hogy a KÖZGÉP nagyvállalati környezetben végrehajtott fejlesztésével kifejezetten az építőipari cégek speciális igényeit kielégítő, dinamikus üzleti alkalmazást hozott létre.

A magasan integrált vállalatirányítási rendszer illeszkedik az építőipar projektorientált működéséhez, és nemcsak hatékonyabbá és könnyebben átláthatóvá teszi a cégek folyamatait: az üzemeltetése egyszerűbb, a további fejlesztése pedig gyorsabb, mint a korábbi üzleti szoftvereké. A magyar építőipar meghatározó cégeként a KÖZGÉP Zrt.-nél a nagyvállalati környezet, az iparági szaktudás és az informatikai háttér is adott volt a komplex fejlesztéshez, a Magic platformján programozott, „MAX” nevet viselő rendszer létrehozása így mindössze 10 hónapot vett igénybe.

„Azért döntöttünk a saját vállalatirányítási rendszer fejlesztése mellett, mert a korábban használt, divatos ’dobozos’ termékek túlságosan uniformizáltak és statikusak voltak ahhoz, hogy a speciális építőipari igényeket hatékonyan kiszolgálják. Saját, dinamikus alkalmazásunkban az elmúlt 10 év üzleti és technológiai know how-ját ötvöztük. Egy építőipari cég működését mindig az aktuális beruházások, projektek vezérlik. Az általunk fejlesztett rendszer pedig lehetővé teszi, hogy a szerződéskötésektől a minőségi jelentésekig és később akár a teljes logisztikai tevékenységig, minden vállalati folyamatot ezekhez a projektekhez rendelve irányítsunk” – mondta Zsigri Ferenc, a KÖZGÉP Zrt. vezérigazgató-helyettese.


Az 1983-ban alapított, izraeli székhelyű, de a világ 50 országában jelenlévő Magic globális cégcsoportja most első alkalommal osztotta ki innovációs díját. A Magic Software a korszerű üzleti alkalmazás-fejlesztési és -futtató technológiák szállítójaként 26 éve képviselteti magát a magyar informatikai piacon is. Szluha Márton, a Magic Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója szerint a díjjal – cégcsoportjuk elnökével egyetértésben – a KÖZGÉP fejlesztésének formabontó és pragmatikus megoldásait értékelték.

„A KÖZGÉP Zrt. a Magic Software által képviselt technológiai platformok közül a ma elérhető legkorszerűbb, ún. Cross-Platform megoldást választotta, amely alkalmas arra, hogy az elkészült rendszerek használhatóak legyenek mind hagyományos PC-ken, mind a legmodernebb mobil eszközökön. Tapasztalataink szerint a hazai piacon ritkaságnak számít, ha egy nagyvállalat elemezve a korábbi informatikai rendszereit és kapcsolódó üzleti folyamatait, olyan új rendszer bevezetését valósítja meg, amely nem csupán a technológiai eszközei tekintetében felel meg a 21. századi IT kihívásoknak, hanem egyúttal a BPR (Business Process Reengineering) keretében az üzleti folyamatait is a mai elvárásokhoz igazítja. Azt gondoljuk, hogy ezt egy valódi, komplex innovációnak tekinthetjük a KÖZGÉP Zrt. részéről" – fogalmazott az ügyvezető igazgató.