ECCS nívódíjat kapott a Szolnoki vasúti Tisza-híd cseréje

Isztambulban díjazták a egyhetes hídcserét. A szolnoki Tisza-híd kivitelezőit nívódíjjal ismerte el az Európai Acélszerkezeti Szövetség.

Nívódíjat kapott a szolnoki vasúti Tisza-híd cseréje az Európai Acélszerkezeti Szövetség (European Convention for Constructional Steelwork) isztambuli kongresszusán. A régi, kétvágányú hidat a SzolnokSzajol közötti vasúti szakasz felújításának részeként két darab új, egy vágányú mederszerkezetből álló hídra cserélték. Az ECCS most azt díjazta, hogy még 2014 októberében mindössze 36 óra alatt tolták ki helyéről a régi hidat, majd illesztették helyére az első új híd szerkezetét, miközben a vonatforgalom csupán egy hétig szünetelt.

Az Európai Acélszerkezeti Díjat kétévente ítélik oda olyan projektekért, amelyek az acél kiemelkedő tulajdonságait aknázzák ki a modern építészetben. Az acélszerkezeti szakma egyik legrangosabb nemzetközi elismerésére az Európai Acélszerkezeti Szövetség tagországaiból érkeztek jelölések. A pályázatok értékelésekor az volt az elsődleges szempont, hogy az elkészült műtárgyak megfeleljenek a nemzetközi standardoknak, kivételes építészeti és műszaki teljesítményt nyújtsanak, bemutatva az acél speciális és kreatív felhasználási lehetőségeit.A díjakat Isztambulban adták át, a szervezet éves találkozójához, illetve a 8. Nemzetközi Acélhíd-szimpóziumhoz kapcsolódva.
A KÖZGÉP Zrt. a Tisza-2013 Konzorcium vezetőjeként (konzorciumi tagok: Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a Strabag Vasútépítő Kft.) önállóan végezte az acélszerkezet gyártását, helyszíni szerelését és a híd tolásához szükséges technológiai műveleteket.
A díjat a kivitelező Tisza-2013 Konzorciumot vezető és a Tisza-híd acélszerkezeteit gyártó KÖZGÉP Zrt. acélszerkezeti igazgatója vette át. „Nagy öröm számunkra, hogy már második alkalommal értékeli díjjal a munkánkat az Európai Acélszerkezeti Szövetség, hiszen 2012-ben a Margit híd rekonstrukcióját választották az év európai hídfelújításának. Büszkék vagyunk arra, hogy a szakma nemzetközi képviselői is elismerték a magyar mérnökök kiváló teljesítményét: a projekt során hét nap alatt a helyére került az új Tiszahíd, a 2300 tonnás régi hidat 18 óra alatt tolták ki, hogy elfoglalhassa helyét az új, 1000 tonnás acélszerkezet, amelyen 160 km/órás sebességgel haladhatnak át a vonatok. A projekt valamennyi résztvevője számára nagy megtiszteltetést jelent ez a díj, hiszen ezzel a leginkább hozzáértő szakemberek ismerték el a munkánkat.”

A projekt résztvevői

Megrendelő NIF Zrt.
Tervező Főmterv Zrt.
Mérnök ECO-TEC Kft.,
Utiber Kft.,
Oviber Kft.
Kivitelező Tisza-2013 Konzorcium:
KÖZGÉP Zrt. (konzorciumvezető, acélszerkezetek),
Swietelsky Vasúttechnika Kft.,
Strabag Vasútépítő Kft. (konzorciumi tagok


A 6 tagú nemzetközi zsűri döntése alapján a tagállamok által nevezett pályamunkák közül díjat kapott:
•Ausztria: a bécsi főpályaudvar gyémánt alakú tetőszerkezete,
•Dánia: az Odense-i gyalogos- és kerékpároshíd,
•Németország: a svéd E4 autópályahídja a Sundsvall-öböl fölött,
•Olaszország: az „Aquae EXPO” pavilonja,
•Luxemburg: a KPMG kirchbergi irodaháza,
•Hollandia: az új rotterdami főpályaudvar (Hollandia),
•Norvégia: DNB Ház, a norvég DNB bank központja,
•Svédország: Aula Medica, a Karolinska Institutet új auditóriuma,
• Törökország: a Kayalar Chemicals tuzlai irodaépülete.
 

A kongresszuson 3 kategória egy-egy pályamunkáját kiemelten díjazták.
„Hídépítés” kategóriában a prágai Trója hidat díjazták (megrendelő: Prága városa, tervező: Roman Koucky Architektonicka Kancelar s.r.o , kivitelező: EXCON a.s., acélszerkezeti munkák: Metrostav a.s.), a zsűri értékelése szerint a kivitelezés során szinte művészi szépségű acélszerkezet jött létre, a tervezőknek és kivitelezőknek sikerült ötvözni a modern ipari megoldásokat a kifejező szépségű dizájnnal.
„Kereskedelmi” kategóriában a párizsi La Canopée des Halles nevű építményt ismerték el (megrendelő: Párizs városa, tervező: Patrick Berger és Jacques Anziutti, kivitelező: INGEROP., acélszerkezeti munkák: Vinci Constructions). Az értékelés szerint a projekt érdekes és innovatív, maga a precíz kivitelezés, amely iskolapéldája lehet az acélszerkezetek kivitelezésének. Az egyszerre klasszikus és modern dizájn pedig kitűnően illeszkedik a városképbe.

„Közélet és kultúra” kategóriában a Portugál Acélszerkezeti Szövetség által nevezett Arena Amazonia stadiont emelték ki (megrendelő: Amazonas Állam, Brazília, tervező: GMP Design e Prijectos do Brasil Ltda és Schlaich Bergemann und Partner, kivitelező: Andrade e Gutierrez, acélszerkezeti
munkák: Martifer Construçőes Metálicas, Lda.) A 2014-es futball világbajnokságra épített, 44 500 ember befogadására alkalmas stadion alakja az amazóniai kosarak alakját idézi.

Az Európai Acélszerkezeti Díjjal elismert létesítményeket meg lehet tekinteni az ECCS weboldalán: (www.steelconstruct.com). 

https://www.tucsa.org/images/haber/606/606_2_3_15012016141359.pdf