A marcaltői Rába-híd felújítása az év acélszerkezeti projektje – A KÖZGÉP vezérigazgató-helyettese lett Magyar Acélszerkezeti Szövetség elnöke

Változatlan összetételű elnökséget, de új elnököt választott közgyűlésén a Magyar Acélszerkezeti Szövetség (MAGÉSZ), a testület élére Honti Ferenc, a KÖZGÉP Zrt. vezérigazgató-helyettese került. Átadták a szervezet Acélszerkezeti Nívódíjait is: az első helyen a marcaltői Rába-híd felújítása végzett.

Tisztújításról döntöttek a Magyar Acélszerkezeti Szövetség közgyűlésén, a tagok szavazatai alapján a következő 5 éves ciklusban az eddigi összetételű elnökség újrázhat. A testület élére viszont új elnököt választottak: Honti Ferencet, aki 1992-ben üzemi technológusként kezdett dolgozni a mai KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.-nél, ma pedig már acélszerkezeti- és műtárgyépítési vezérigazgató-helyettesként irányítja a cég projektjeit. Az új elnök bemutatkozó beszédében azt mondta: célja, hogy a MAGÉSZ-tagság a kamarákhoz hasonlóan minőségi garanciát, rangot és egyfajta referenciát jelentsenEmellett arra is szükség van, hogy a 15 éve alapított szervezet berkein belül még intenzívebb szakmai műhelymunkát végezzenek, és a tapasztalt acélszerkezeti szakemberek speciális képzésekkel adják át tudásukat a fiatalabb generációnak. A leköszönő Markó Péter, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. nyugalmazott igazgatója 10 évig állt a MAGÉSZ élén, most elnökségi tagjaként folytatja.

A Magyar Acélszerkezeti Szövetség idei nívódíját a marcaltői Rába-híd felújítása (KA Konzorcium, KÖZGÉP Zrt.–A-Híd Zrt.) kapta meg. A nyertes pályázatot a kivitelező konzorcium vezetője, a KÖZGÉP Zrt. nyújtotta be, amely az acél felszerkezet gyártását és szerelését is végezte. A MAGÉSZ a díjjal azt ismerte el, hogy a felújítás során sikerült a lehető legnagyobb mértékben megőrizni és terhermentesíteni híd főtartóíveit, miközben a több mint 100 éves átkelő biztonságosabbá vált, teherbírása megduplázódott.

A nívódíj-pályázaton harmadik helyezést ért el a szombathelyi Csaba utcai felüljáró tervezése, gyártása és építése (KÖZGÉP Zrt., SpeciálTERV Kft.).

http://www.consteelsoftware.com/files/sharedUploads/Pdf/MAGESZ/aszerk1302.pdf